Boerderij en erf AV

Hoeve | Hofstee | Herbestemming

Hoeve hofstee herbestemming kl

Hoeve – Hofstee - Herbestemming is de titel van een fotoboek over boerderijen. Over de herbestemming van boerderijen, hun erven en de bijgebouwen. Elke dag stoppen in Nederland zeven boeren hun agrarische bedrijf. Dat leidt tot leegstand van boerderijen, die een andere bestemming gaan krijgen. Ook in onze streek is dat merkbaar en zichtbaar. Daarom brengt Boerderij & Erf Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een fotoboek uit. Als voorbeeldenboek, als cadeauboek en als tafelboek. Kortom als boek om van te genieten.

Het van een harde kaft voorziene boek bevat een groot aantal door beeldend kunstenaar speciaal gemaakte kleurenfoto’s. Het is voorzien van bijpassende teksten en gedichten van publicist Dick de Jong.  Het boek geeft een beeld van de vele creatieve manieren om ons cultureel erfgoed voor de toekomst te behouden. Het laat zien hoe herbestemming en ontwikkeling van een boerderij met alles erbij, kan worden gerealiseerd. Een boek vol herkenning, met mooi fotowerk. Prachtig om te hebben, leuk om weg te geven.

Het boek is een vervolg op het eerder door de stichting uitgegeven en nog beperkt verkrijgbare boek Boerenhofsteden… gaandeweg.
Auteurs Dick de Jong en Evert van Lopik. Uitgegeven door Stichting Boerderij&Erf AV.
ISBN 978-90-808038-7-9. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Prijs € 14,95.     
Bestellen